Lasagna cu branza este o reteta delicioasa de mancare italiana, o mancare consistenta deloc greu de preparat, pe care o puteti adapta cu umplutura preferata.
Sosul de rosii:
-adaugam uleiul in tigaie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin, adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite, condimentam cu sare si piper dupa gust, lasam la foc mic pana se formeaza ca un sos, la final punem busuiocul.
Punem apa si sare intr-o cratita, cand fierbe apa adaugam foile de lasagna si lasam sa fiarba ca 3-5 min sa fie al dente (cat sa putem sa le rulam,eu am adaugat cate 3 foi in oala)
Le scoatem pe o hartie de copt (aliniate fara sa le clatim cu apa.
Intr-un vas radem branza, adaugam ouale, piper si sare dupa gust (eu nu am mai adaugat sare in branza) amestecam bine.
Rosiile le taiem felii potrivite.
Pe fiecare foaie adaugam cate 1-2 linguri de branza, adaugam 2 felii de rosii si deasupra busuioc, dupa care rulam cat mai strans.
Asezam in tava unsa cu unt, adaugam sosul de rosii deasupra(acoperind si marginile ca sa nu se usuce in timpul coacerii)adaugam cascavalul ras(eu am adaugat si un pic de busuioc uscat si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.
Servim lasagna cu branza calda.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii