Lasagna cu branza este o reteta delicioasa de mancare italiana, o mancare consistenta deloc greu de preparat, pe care o puteti adapta cu umplutura preferata.
Sosul de rosii:
-adaugam uleiul in tigaie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin, adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite, condimentam cu sare si piper dupa gust, lasam la foc mic pana se formeaza ca un sos, la final punem busuiocul.
Punem apa si sare intr-o cratita, cand fierbe apa adaugam foile de lasagna si lasam sa fiarba ca 3-5 min sa fie al dente (cat sa putem sa le rulam,eu am adaugat cate 3 foi in oala)
Le scoatem pe o hartie de copt (aliniate fara sa le clatim cu apa.
Intr-un vas radem branza, adaugam ouale, piper si sare dupa gust (eu nu am mai adaugat sare in branza) amestecam bine.
Rosiile le taiem felii potrivite.
Pe fiecare foaie adaugam cate 1-2 linguri de branza, adaugam 2 felii de rosii si deasupra busuioc, dupa care rulam cat mai strans.
Asezam in tava unsa cu unt, adaugam sosul de rosii deasupra(acoperind si marginile ca sa nu se usuce in timpul coacerii)adaugam cascavalul ras(eu am adaugat si un pic de busuioc uscat si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.
Servim lasagna cu branza calda.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii