Paste cu carne de vitel

Paste cu carne de vitel este o reteta delicioasa de paste, perfecta atat pentru cina cat si pentru un pranz delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Paste cu carne de vitel

Ingrediente

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri Vegeta

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete.
Se da la robot ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).

Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
Reteta traditionala este cu vin , insa eu am vrut sa dau retetei o nota personala si am inlocuit vinul cu rosii pe care le-am dat prin razatoare si le-am adaugat peste carnea de vitel.
Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano, foaia de dafin si Vegeta. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
Se aduce la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.

Cand este gata, se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca.


Pastele cu sos de vitel se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide