Pastele cu ciuperci sunt un fel de mancare foarte satios, nutritiv si delicios. Unde mai pui ca se prepara in doar cateva minute!
Mod de preparare:
Se spala ciupercile cu apa rece. Se inlatura piciorusele si se dau deoparte. Palariile ciupercilor se taie pe lung in felii foarte subtiri. Piciorusele se taie si ele in rondele mici.
Se pune apa la fiert, cu putina sare. Se adauga spaghetele si se lasa cateva minute sa fiarba. Ca sa va fie mai usor, adaugati spaghetele in mometul in care apa clocoteste, tineti apoi pastele pentru cateva minute 5-7 minute, le fierbeti astfel al dente, ramanand "crocante", daca va plac asa.
Cand s-au fiert pastele, se iau de pe foc si se scurg pe apa, se pun intr-un bol si se acopera ca sa stea calde. Se pune uleiul la incins, se adauga cateii de usturoi taiati marunt, dupa care se varsa si ciupercile. Se calesc cateva minute.
Daca ce s-au calit, se adauga 4 linguri cu suc de rosii si se mai lasa pe foc cateva minute. Se presara un varf de sare, apoi se iau de pe foc si se adauga sosul cu ciuperci peste paste.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Pastele cu ciuperci se servesc calde, cu putina verdeata tocata pe deasupra, daca preferati.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii