Aceasta reteta de paste cu piept de pui si ciuperci este bogata in gust si foarte cremoasa. Este o reteta potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.
1. Pune ciupercile deshidratate la inmuiat in apa calduta si lasa-le deoparte pentru 15-20 de minute. Daca folosesti ciuperci proaspete, spala-le si toaca-le marunt. Dupa ce s-au hidratat stoarce-le in mana cat de mult poti si apoi toaca-le.
2. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ciupercile, usturoiul, patrunjelul si ceapa verde, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la foc mediu pentru 5 minute, amestecand din cand in cand, apoi adauga vinul si supa de pui si adu la punctul de fierbere. Da focul la mic si lasa sa fiarba pentru inca 10 minute, sau pana cand lichidul si-a redus din cantitate si s-a ingrosat.
3. Pune pastele la fiert in apa cu sare si gateste-le dupa indicatiile de pe pachet. Daca ai folosit ciuperci deshidratate, poti adauga si apa in care au stat.
4. Adauga file-urile de piept de pui in sos si gateste-le pana cand se fragezesc. Adauga mascarpone-ul, o lingura o data, amestecand bine dupa fiecare. Daca mai trebuie poti sa adaugi putina apa.
5. Scurge pastele de apa, pune-le intr-un bol si toarna sosul deasupra.
Pastele cu piept de pui si ciuperci se servesc imediat, garnisite cu frunze proaspete de busuioc sau rozmarin.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii