Paste cu piept de pui si ciuperci

Aceasta reteta de paste cu piept de pui si ciuperci este bogata in gust si foarte cremoasa. Este o reteta potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.

Complexitate
redusa
Paste cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente

  • 15g hribi deshidratati (sau proaspeti 100g)
  • 175ml apa calduta (daca ciupercile sunt deshidratate)
  • 25g unt
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 mana patrunjel tocat marunt
  • 4 cepe verzi tocate marunt
  • 120ml vin alb sec
  • 250ml supa de pui
  • 400g paste
  • 2 piepti de pui curatati
  • taiati fasii
  • 105ml mascarpone

Mod de preparare

1. Pune ciupercile deshidratate la inmuiat in apa calduta si lasa-le deoparte pentru 15-20 de minute. Daca folosesti ciuperci proaspete, spala-le si toaca-le marunt. Dupa ce s-au hidratat stoarce-le in mana cat de mult poti si apoi toaca-le.

2. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ciupercile, usturoiul, patrunjelul si ceapa verde, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la foc mediu pentru 5 minute, amestecand din cand in cand, apoi adauga vinul si supa de pui si adu la punctul de fierbere. Da focul la mic si lasa sa fiarba pentru inca 10 minute, sau pana cand lichidul si-a redus din cantitate si s-a ingrosat.

3. Pune pastele la fiert in apa cu sare si gateste-le dupa indicatiile de pe pachet. Daca ai folosit ciuperci deshidratate, poti adauga si apa in care au stat.

4. Adauga file-urile de piept de pui in sos si gateste-le pana cand se fragezesc. Adauga mascarpone-ul, o lingura o data, amestecand bine dupa fiecare. Daca mai trebuie poti sa adaugi putina apa.

5. Scurge pastele de apa, pune-le intr-un bol si toarna sosul deasupra.


Pastele cu piept de pui si ciuperci se servesc imediat, garnisite cu frunze proaspete de busuioc sau rozmarin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide