Pentru paste• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina
Pentru paste
• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina
• amestecati compozitia pana se formeaza un aluat, apoi framantati-l pe un blat pana devine compact
• daca aluatul este prea moale, mai puteti adauga putina faina, iar daca este prea tare, puteti adauga putina apa
• acoperiti aluatul cu o folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 30 de minute
• scoateti aluatul din folia de plastic si taiati o bucata cam de 100 g, iar restul de aluat il acoperiti din nou cu folie
• aplatizati cu degetele bucata de aluat si treceti-o apoi prin masina de paste Marcato Atlas Color setata pe pozitia 0
• impaturiti aluatul in doua, treceti-l din nou prin masina, apoi presarati putina faina peste foaia rezultata
• setati masina pe pozitia 1 si treceti aluatul de doua ori, apoi repetati acest proces pana la setarea 6 inclusiv
• dupa ce ati terminat de intins aluatul, taiati extremitatile
• taiati aluatul in 2 parti egale, pentru a fi prelucrat mai usor
• mutati manerul masinii de paste in accesoriul pentru paste,apoi introduceti foaia de aluat
• optional, puneti pune pastele rezultate pe suportul de uscat paste Tacapasta cu ajutorul baghetei
Pentru sos
• puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati pieptul de pui taiat cubulete, amestecati usor si lasati carnea sa caleasca, pana se albeste
• adaugati putin piper, sare, cateii de usturoi maruntiti si caliti pentru cca 2 minute
• adaugati smantana pentru gatit si fierbeti pentru 5 minute
• la final, adaugati ¾ din parmezanul ras si amestecati bine, pana se topeste parmezanul
• adaugati patrunjelul tocat si amestecati
• puneti apa la fiert, adaugati sare, iar in momentul in care apa a clocotit, adaugati pastele si lasati-le sa fiarba pentru 2-3 minute
• inainte de a scurge pastele, pastrati 2-3 polonice din apa in care au fiert, pentru cazul in care aveti nevoie sa subtiati sosul
• adaugati pastele scurse peste sosul cald si amestecati bine, iar daca este nevoie, puteti adauga si putina apa, din cea pe care ati pastrat-o
• decorati pastele cu putin patrunjel si parmezan
Pofta buna!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateAm pregatit aceasta reteta in primavara cu legume de sezon, de aceea nu am folosit castraveti si ceapa rosie, ci ceapa verde...
Salata greceascaPunch-ul este o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci ;...
Punch cu CapsuniTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miereSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiDe mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...
Desert prajitura RaffaelloDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii