Pentru paste• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina
Pentru paste
• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina
• amestecati compozitia pana se formeaza un aluat, apoi framantati-l pe un blat pana devine compact
• daca aluatul este prea moale, mai puteti adauga putina faina, iar daca este prea tare, puteti adauga putina apa
• acoperiti aluatul cu o folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 30 de minute
• scoateti aluatul din folia de plastic si taiati o bucata cam de 100 g, iar restul de aluat il acoperiti din nou cu folie
• aplatizati cu degetele bucata de aluat si treceti-o apoi prin masina de paste Marcato Atlas Color setata pe pozitia 0
• impaturiti aluatul in doua, treceti-l din nou prin masina, apoi presarati putina faina peste foaia rezultata
• setati masina pe pozitia 1 si treceti aluatul de doua ori, apoi repetati acest proces pana la setarea 6 inclusiv
• dupa ce ati terminat de intins aluatul, taiati extremitatile
• taiati aluatul in 2 parti egale, pentru a fi prelucrat mai usor
• mutati manerul masinii de paste in accesoriul pentru paste,apoi introduceti foaia de aluat
• optional, puneti pune pastele rezultate pe suportul de uscat paste Tacapasta cu ajutorul baghetei
Pentru sos
• puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati pieptul de pui taiat cubulete, amestecati usor si lasati carnea sa caleasca, pana se albeste
• adaugati putin piper, sare, cateii de usturoi maruntiti si caliti pentru cca 2 minute
• adaugati smantana pentru gatit si fierbeti pentru 5 minute
• la final, adaugati ¾ din parmezanul ras si amestecati bine, pana se topeste parmezanul
• adaugati patrunjelul tocat si amestecati
• puneti apa la fiert, adaugati sare, iar in momentul in care apa a clocotit, adaugati pastele si lasati-le sa fiarba pentru 2-3 minute
• inainte de a scurge pastele, pastrati 2-3 polonice din apa in care au fiert, pentru cazul in care aveti nevoie sa subtiati sosul
• adaugati pastele scurse peste sosul cald si amestecati bine, iar daca este nevoie, puteti adauga si putina apa, din cea pe care ati pastrat-o
• decorati pastele cu putin patrunjel si parmezan
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii