Paste cu pui si sos alb made by Jamila Cuisine

Pentru paste• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de paste
  • faina 000 - 200g
  • oua - 2 buc
  • ulei de masline - 2 lingurite
  • un praf de sare
  • Pentru sos
  • smantana pentru gatit - 300 ml
  • piept de pui - 300 g
  • parmezan ras - 80 g
  • usturoi - 2 catei
  • patrunjel - 1 legatura
  • ulei - 3 linguri
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru paste
• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina
• amestecati compozitia pana se formeaza un aluat, apoi framantati-l pe un blat pana devine compact
• daca aluatul este prea moale, mai puteti adauga putina faina, iar daca este prea tare, puteti adauga putina apa
• acoperiti aluatul cu o folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 30 de minute
• scoateti aluatul din folia de plastic si taiati o bucata cam de 100 g, iar restul de aluat il acoperiti din nou cu folie
• aplatizati cu degetele bucata de aluat si treceti-o apoi prin masina de paste Marcato Atlas Color setata pe pozitia 0
• impaturiti aluatul in doua, treceti-l din nou prin masina, apoi presarati putina faina peste foaia rezultata
• setati masina pe pozitia 1 si treceti aluatul de doua ori, apoi repetati acest proces pana la setarea 6 inclusiv
• dupa ce ati terminat de intins aluatul, taiati extremitatile
• taiati aluatul in 2 parti egale, pentru a fi prelucrat mai usor
• mutati manerul masinii de paste in accesoriul pentru paste,apoi introduceti foaia de aluat 
• optional, puneti pune pastele rezultate pe suportul de uscat paste Tacapasta cu ajutorul baghetei
Pentru sos
• puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati pieptul de pui taiat cubulete, amestecati usor si lasati carnea sa caleasca, pana se albeste
• adaugati putin piper, sare, cateii de usturoi maruntiti si caliti pentru cca 2 minute
• adaugati smantana pentru gatit si fierbeti pentru 5 minute
• la final, adaugati ¾ din parmezanul ras si amestecati bine, pana se topeste parmezanul
• adaugati patrunjelul tocat si amestecati

• puneti apa la fiert, adaugati sare, iar in momentul in care apa a clocotit, adaugati pastele si lasati-le sa fiarba pentru 2-3 minute
• inainte de a scurge pastele, pastrati 2-3 polonice din apa in care au fiert, pentru cazul in care aveti nevoie sa subtiati sosul
• adaugati pastele scurse peste sosul cald si amestecati bine, iar daca este nevoie, puteti adauga si putina apa, din cea pe care ati pastrat-o
• decorati pastele cu putin patrunjel si parmezan
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri