Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi

Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi este o reteta simplu si rapid de pregatit, care va scoate din incurcatura atunci cand va doriti o masa gustoasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi

Ingrediente

  • 3 rosii mari (2 1/2 cani de rosii tocate)
  • paste (am folosit penne)
  • 4 lingurii de bulion de rosii
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 60 g mozzarella proaspata
  • 3 linguri unt
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Aceasta reteta de paste cu sos de rosii proaspete si mozzarella este ideala pentru zilele de vara cand pietele sunt pline cu rosii de tot felul. Am experimentat numeroase retete de paste cu sos de rosii, dar pana la urma am ramas la reteta aceasta pe care o am de la mama mea, care este o specialista in gatitul pastelor in diverse moduri. Este o reteta simpla de paste cu tomate, la fel ca si pastele cu vinete si rosii.

Am incercat adaugarea de rosii cherry proaspete, nepreparate la paste, iar peste ele am adaugat suc de rosii pregatit.

Puteti utiliza orice forma paste doriti pentru aceasta reteta. Eu am folosit paste penne. Rosiile mele au fost foarte coapte, asa ca am folosit doar un pic de sare. Au lansat o multime de suc cu doar o jumatate lingurita de sare adaugata. Am folosit unt nesarat pentru ca asta e ceea ce am avut in bucatarie, dar se poate folosi si unt sarat. Am adaugat mozzarella la sfartit, dupa ce pastele s-au racit putin, deoarece nu am vrut sa se topeasca.

Acesta este un fel de mancare rapid si usor.

Se taie rosiile marunt, in cubulete. Adaugati 1/2 lingurita de sare si un praf de busuioc la rosiile tocate. Se amesteca pentru a combina si se lasa sa stea, timp in care pregatiti celelalte ingrediente.

Fierbeti o oala mare de apa in care adaugati pastele impreuna cu bulionul. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce pastele fierb, puneti pe foc o tigaie mare la foc mediu in care incingeti o lingura de ulei. Inainte se adauga usturoiul, il tocati marunt si il gatiti pentru 30 de secunde. Aveti grija sa nu se arda.

Folosind o sita faina, treceti prin ea rosiile astfel incat sucul de rosii curge direct in tigaie, iar pulpa ramasa o puneti deoparte. Gatiti pentru cateva minute, pana cand sucul de rosii incepe sa se ingroase putin.

Scurgeti pastele atunci cand sunt gata si le dati deoparte.

Adaugati trei linguri de unt la amestecul de suc de rosii si usturoi din tigaie. Se amesteca rapid sa se topeasca untul. Dupa ce acesta se topeste opriti focul, apoi adaugati rosiile si condimentati cu piper.

Transferati pastele intr-un castron, presarati cu busuioc, mozzarella cubulete si amestecati cu sosul obtinut in tigaie.

PS. Eu am decorat pastele cu frunze proaspete de busuioc si am taiat cateva felii de rosii.


Serviti pastele cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Crema catalana
1
Creme

Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...

Crema catalana
Islere
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Tzaziki
3
Sosuri reci

Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...

Tzaziki
Sos espagnole
4
Sosuri albe

Sos espagnole

Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...

Sos espagnole
Jeleu de fructe
5
Budinci

Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...

Jeleu de fructe
Parteneri
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Bucataras.RO

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni