Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi

Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi este o reteta simplu si rapid de pregatit, care va scoate din incurcatura atunci cand va doriti o masa gustoasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi

Ingrediente

  • 3 rosii mari (2 1/2 cani de rosii tocate)
  • paste (am folosit penne)
  • 4 lingurii de bulion de rosii
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 60 g mozzarella proaspata
  • 3 linguri unt
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Aceasta reteta de paste cu sos de rosii proaspete si mozzarella este ideala pentru zilele de vara cand pietele sunt pline cu rosii de tot felul. Am experimentat numeroase retete de paste cu sos de rosii, dar pana la urma am ramas la reteta aceasta pe care o am de la mama mea, care este o specialista in gatitul pastelor in diverse moduri. Este o reteta simpla de paste cu tomate, la fel ca si pastele cu vinete si rosii.

Am incercat adaugarea de rosii cherry proaspete, nepreparate la paste, iar peste ele am adaugat suc de rosii pregatit.

Puteti utiliza orice forma paste doriti pentru aceasta reteta. Eu am folosit paste penne. Rosiile mele au fost foarte coapte, asa ca am folosit doar un pic de sare. Au lansat o multime de suc cu doar o jumatate lingurita de sare adaugata. Am folosit unt nesarat pentru ca asta e ceea ce am avut in bucatarie, dar se poate folosi si unt sarat. Am adaugat mozzarella la sfartit, dupa ce pastele s-au racit putin, deoarece nu am vrut sa se topeasca.

Acesta este un fel de mancare rapid si usor.

Se taie rosiile marunt, in cubulete. Adaugati 1/2 lingurita de sare si un praf de busuioc la rosiile tocate. Se amesteca pentru a combina si se lasa sa stea, timp in care pregatiti celelalte ingrediente.

Fierbeti o oala mare de apa in care adaugati pastele impreuna cu bulionul. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce pastele fierb, puneti pe foc o tigaie mare la foc mediu in care incingeti o lingura de ulei. Inainte se adauga usturoiul, il tocati marunt si il gatiti pentru 30 de secunde. Aveti grija sa nu se arda.

Folosind o sita faina, treceti prin ea rosiile astfel incat sucul de rosii curge direct in tigaie, iar pulpa ramasa o puneti deoparte. Gatiti pentru cateva minute, pana cand sucul de rosii incepe sa se ingroase putin.

Scurgeti pastele atunci cand sunt gata si le dati deoparte.

Adaugati trei linguri de unt la amestecul de suc de rosii si usturoi din tigaie. Se amesteca rapid sa se topeasca untul. Dupa ce acesta se topeste opriti focul, apoi adaugati rosiile si condimentati cu piper.

Transferati pastele intr-un castron, presarati cu busuioc, mozzarella cubulete si amestecati cu sosul obtinut in tigaie.

PS. Eu am decorat pastele cu frunze proaspete de busuioc si am taiat cateva felii de rosii.


Serviti pastele cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!