Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi este o reteta simplu si rapid de pregatit, care va scoate din incurcatura atunci cand va doriti o masa gustoasa.
Aceasta reteta de paste cu sos de rosii proaspete si mozzarella este ideala pentru zilele de vara cand pietele sunt pline cu rosii de tot felul. Am experimentat numeroase retete de paste cu sos de rosii, dar pana la urma am ramas la reteta aceasta pe care o am de la mama mea, care este o specialista in gatitul pastelor in diverse moduri. Este o reteta simpla de paste cu tomate, la fel ca si pastele cu vinete si rosii.
Am incercat adaugarea de rosii cherry proaspete, nepreparate la paste, iar peste ele am adaugat suc de rosii pregatit.
Puteti utiliza orice forma paste doriti pentru aceasta reteta. Eu am folosit paste penne. Rosiile mele au fost foarte coapte, asa ca am folosit doar un pic de sare. Au lansat o multime de suc cu doar o jumatate lingurita de sare adaugata. Am folosit unt nesarat pentru ca asta e ceea ce am avut in bucatarie, dar se poate folosi si unt sarat. Am adaugat mozzarella la sfartit, dupa ce pastele s-au racit putin, deoarece nu am vrut sa se topeasca.
Acesta este un fel de mancare rapid si usor.
Se taie rosiile marunt, in cubulete. Adaugati 1/2 lingurita de sare si un praf de busuioc la rosiile tocate. Se amesteca pentru a combina si se lasa sa stea, timp in care pregatiti celelalte ingrediente.
Fierbeti o oala mare de apa in care adaugati pastele impreuna cu bulionul. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.
In timp ce pastele fierb, puneti pe foc o tigaie mare la foc mediu in care incingeti o lingura de ulei. Inainte se adauga usturoiul, il tocati marunt si il gatiti pentru 30 de secunde. Aveti grija sa nu se arda.
Folosind o sita faina, treceti prin ea rosiile astfel incat sucul de rosii curge direct in tigaie, iar pulpa ramasa o puneti deoparte. Gatiti pentru cateva minute, pana cand sucul de rosii incepe sa se ingroase putin.
Scurgeti pastele atunci cand sunt gata si le dati deoparte.
Adaugati trei linguri de unt la amestecul de suc de rosii si usturoi din tigaie. Se amesteca rapid sa se topeasca untul. Dupa ce acesta se topeste opriti focul, apoi adaugati rosiile si condimentati cu piper.
Transferati pastele intr-un castron, presarati cu busuioc, mozzarella cubulete si amestecati cu sosul obtinut in tigaie.
PS. Eu am decorat pastele cu frunze proaspete de busuioc si am taiat cateva felii de rosii.
Serviti pastele cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi ca atare.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaTrebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...
Crema catalanaAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslereVedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...
TzazikiSe prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnolePentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...
Jeleu de fructePastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptorIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii