Se cerne faina si se pune intr-urn castron cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei jumatati de coaja de ou pline
Se cerne faina si se pune intr-urn castron cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei jumatati de coaja de ou pline cu apa si se framanta un aluat tare.
Se framanta un sfert de ora, in asa fel ca, atunci cand este gata, aluatul sa nu se lipeasca de planseta sau de mana.
Se taie aluatul in mai multe parti, se intinde o foaie subtire pe o planseta cu scandura geluita, se lasa sa se usuce un sfert de ora, dupa care se taie romburi cu latura de 3 cm si se lasa in continuare pe planseta.
Cand s-au uscat, se pun sa fiarba in apa care clocoteste, se amesteca usor in vasul cu apa, se scot dupa zece minute si se pregatesc.
Va recomandam si alte retete culinare:
Ciorba de salata ca la Brasov
Spaghetti cu ciuperci si rosii
Pui cu ciuperci si smantana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii