Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda sunt acel gen de paste care nu necestia timp indelungat de preparare, dar care sunt delicioase si pot reprezenta un pranz consistent sau o cina satioasa.
Decojim rosiile (le punem in apa clocotita 3-4 minute, dupa care repede cu ele in apa rece cu gheata si astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline si adaugam usturoiul, lasam cateva minute (max 2) la calit dupa care adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu pana se evapora lichidul si incepe sa se ingroase sosul, acest procedeu la mine a durat in jur de 40-45 minute. Condimentam cu sare, zahar si fulgi de chili. Spalam bine leurda, o lasam la scurs si o taiem fasiute subtiri. Inainte cu 15 minute sa fie gata sosul adaugam si leurda taiata.
Penele le fierbem urmand instructiunile de pe ambalaj.
Pofta Buna!
Servim penele cu sosul pregatit si feliute subtiri de parmezan.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii