Pizza cu masline kalamata, verzi si negre, salam banatean, fasole rosie si cascaval.
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi intins. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit o jumatate de ora.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Se transfera in tava, se decupeaza si se da deoparte aluatul in plus. Eu intind aluatul in strat potrivit de gros, astfel iese mai pufoasa. Aluatul care ramane il dau la frigider si pregatesc a doua zi altceva.
Se unge cu suc de rosii sau ketchup, apoi se garniseste cu salam banatean, masline variate, fasole rosie, ardei gras si cascaval ras.
Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox 35 de minute sau pana se rumeneste.
Timp total: aprox 1h 15min.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pizza-cu-masline-salam-banatean-si.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas ZepterPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii