Pizza rustica la cornet

Pizza la cornet, o idee deosebita si minunata, care cu siguranta v-a incanta pe oricine. Sa nu mai punem la calcul ca poate fi gustarea ideala la scoala pentru cei mici. Musafiri sau doar cei ai casei, pizza la cornet va aduce cu siguranta zambetul pe buze oricui si un mare curcubeu pe cerul gurii. Enjoy!

Portii
6
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pizza rustica la cornet

Ingrediente

  • Aluat:
  • -putin ulei de masline
  • -750 g faina alba
  • -5 linguri de ulei de masline
  • -1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • -1 lingura de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • -450 ml apa calduta
  • Umplutura (Topping):
  • -ketchup dulce
  • -250 g sunca presata felii
  • -200 g cascaval afumat
  • -150 g svaiter
  • -200 g boabe de porumb
  • -200 g salam cu nuci (1 baton)
  • -100 g minisalam uscat
  • -3 linguri de Capere
  • -5 rosii cherry
  • -cimbru si oregano uscat
  • Ceapa caramelizata cu ciuperci:
  • -1 ceapa alba
  • -1 ceapa rosie
  • -1 borcan ciuperci
  • -3 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita de sare
  • -1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2 lingurita oregano uscat
  • -2 crengute de Cimbru
  • Mai avem nevoie de:
  • -12 bucati cornete din vafa pentru inghetata
  • -folie de aluminiu
  • -putin ulei de masline
  • -1 catel de usturoi tocat marunt

Mod de preparare

*Pentru inceput pregatim aluatul;


1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si putina apa calduta.Lasam acest amestec sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.


2.Intr-un alt castron mai mare punem faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.


3.Amestecam cu o furculita foarte usor incorporand si putina faina.Cand avem o maia mai moale, lasam totul sa stea putin la dospit, alte 10 minute.


4.Turnand treptat restul de apa, incepem sa framantam pana ce aluatul devine elastic, este matasos si se desprinde usor de pe peretii vasului.


5.Rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam inca 10 minute.


6.Dam aluatului forma unei bile mari pe care o asezam intr-un castron. Acoperim castronul cu o folie si il lasam la dospit, la loc cald, pentru 50-60 de minute sau, pana aluatul isi dubleaza volumul de 1.5 ori.


7.Dupa ce timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa pudrata cu putina faina.Pudram cu faina si aluatul ca sa nu se prinda de maini.


8.Cu mainile incepem incet sa presam aluatul si sa il dam o forma de rulou gros cam cat un baton de salam si apoi il taiem in bucatale cam de 10 cm. fiecare.


Nota: *Eu am taiat 12 bucati si mi-a mai ramas aluat. *Aluatul care ramane, fie il împărțim din nou in bile micuțe, fie il lăsăm intr-o bucata mai mare ca sa pregatim si o pizza întreagă, exact asa cum am facut eu:).


9.Luam fiecare bucatica si o modelam intre palme pana are o forma asemenatoare unei mingi de tenis.


10.Ungem suprafata bilelor cu putin ulei de masline, le cu un prosop si le lasam la dospit pentru alte 40 de minute.


*Intre timp pregatim ceapa caramelizata cu ciuperci:


1.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ceapa curatata si taiata julien, catelul de usturoi, putina sare si calim pret de 3 minute.


2.Adaugam apoi zaharul, piper macinat dupa gust, oregano, firele de cimbru si mai calim 1-2 minute pana se topeste zaharul.


3.Turnam apa si apoi lasam cam 5-8 minute sa fiarba totul la foc mic pana se evapora lichidul format. Cand ceapa are o consistenta cleioasa, punem ciupercile bine scurse de zeama.


4.Mai lasam inca 10 minute pe foc pana scade lichidul care s-a lasat si pana cand aspectul cepei si al ciupercilor este din nou unul mai gros si fara lichid.


5.In acest moment ceapa caramelizata cu ciuperci este gata, luam tigaia de pe foc si o punem deoparte.


*Îmbrăcăm cornetele din vafa pentru înghețată. Procedăm asa:


1.Rupem o bucata potrivit de mare de folie de aluminiu. 2.Punem pe un colt un cornet de vafa si rulăm folia strâns in jurul lui. Aplatizam bine la capete si la colt.


3.Îmbrăcăm in folie 12 cornete si când sunt gata le punem deoparte.


*Pregatim cornetele de aluat.


1.Stropim bine folia de aluminiu de pe cornetele de înghețată cu ulei de masline.


2.Intindem in foaie potrivit subtire cate o mingiuta de aluat si pe o parte laterala asezam un cornet cu folie.


3.Rulam usor pana imbrăcăm tot cornetul in aluat.


4.Presam lejer partea de închiriere si le punem cu vârful in sus intr-o tava mare de cuptor.


5.La fel procedăm si cu restul bucatilor de aluat.


6.Când am terminat de imbracat toate cornetele si după ce le-am asezat in tava, o dăm la cuptorul încins, la foc iute, pentru 10 minute.


7.După acest timp cornetele ar trebuie sa fie bine rumenite si aluatul copt.


8.Luam cornetele din tava si scoatem cu grija, asa fierbinți cum sunt, foaia de aluminiu si vafa de înghețată. Ar trebui sa iasă usor cât sunt calde deoarece vafa se va înmuia după contactul cu caldura.


9.După ce am terminat, lăsăm cornetele de aluat sa se răcească complet.


*Pregatim umplutura:

1.Tăiem sunca cuburi mărunte.


2.Salamul cu nuci il tăiem fasii fine.


3.Minisalamul il taiem rondele subtiri.


4.Cascavalul afumat si svaiterul il dăm prin razătoarea mare.


5.Porumbul si caperele le scurgem de zeama.


6.Rosiile le taiem felii subtiri.


*Începem acum sa umplem cornetele de aluat.


1.Pentru inceput punem cate o linguriță generoasă de ketchup si incercam sa ungem si peretii cornetului.


2.Presaram putin cimbru si oregano uscat.


3.Adăugăm apoi sunca tăiată cluburi marunte.


4.Asezam si o lingura de ciuperci cu ceapă caramelizata.


5.Urmeaza apoi minisalamul uscat, cateva feliute de rosii, un rand de cașcaval afumat, apoi unul de salam cu nuci, putin porumb, un ultim strat de svaiter si deasupra câteva boabe de capere.


6.Cuptorul trebuie incins foarte bine.


7.Asezam in pahare rezistente termic cornetele rezultate si dăm tava la cuptor, la foc iute.


8.Când cornetele si cascavalul incep sa devină aurii, scoatem tava de la cuptor.


9.Luam fiecare cornet din pahare si servim pizza la cornet calda, cu sau fara ketchup alaturi, fiecare cum doreste.


Nota:


*Din bucata de aluat ramasa si din ingredientele de la umplutura ramase eu am facut si o pizza mare.


*Daca nu doriti pizza mare, atunci taiati din start 24 de mingiute si pregatiti-le cornete.


Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta