Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi

• lasati branza de capra si ricotta la scurs• amestecati faina cu boia si gris• turnati compozitia pe

Portii
2
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
ridicata
Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi

Ingrediente

  • boia dulce bio - 3 linguri
  • faina calitativa - 160 g
  • gris - 40 g
  • oua - 2 buc
  • ricotta - 50 g
  • branza de capra - 150 g
  • baby spanac - 100 g (1 casoleta)
  • usturoi - 2 catei
  • ulei de masline - 7 linguri
  • ciuperci Champignon - 4 buc
  • ciuperci Hribi - 4 buc
  • ciuperci Galbiori - 89 buc
  • ciuperci Zbarciog - 45 buc
  • unt - 25 g
  • cimbru uscat - 1/2 lingurita
  • vin alb, demisec, calitativ - 40 ml
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• lasati branza de capra si ricotta la scurs
• amestecati faina cu boia si gris
• turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru
• adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris
• odata ce ati ajuns la consistenta dorita, framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider
• intindeti aluatul cu masina de paste Atlas Cromo, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr. 7
• taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot
• adaugati atasamentul de ravioli
• presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli
• miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele si puneti capacul de plastic deasupra
• trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline
• adaugati-l peste ricotta si branza de capra si mixati pana obtineti o pasta omogena
• tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci
• trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline
• adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust
• stingeti apoi cu vin alb
• adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela
• desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora
• fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute
• adaugati apoi sosul de ciuperci si serviti – optional puteti rade si putin parmezan deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Pleurotus pane
Bucataras.RO

Pleurotus pane

Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai...

Pleurotus pane
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj