Ravioli cu spanac si cascaval

Pentru ravioli cu spanac si cascaval ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa clocotita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • oua - 3 bucati
  • faina - 400 g
  • margarina - 100 g
  • cascaval - 200 g
  • sos bulion - 350 g
  • spanac proaspat - 1 kg
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ravioli cu spanac si cascaval ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge, se raceste si se toaca fin. Daca se foloseste spanac conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se toaca fin. Faina se cerne, se amesteca cu doua oua, sare, cca 100 ml apa si se framanta o coca de consistenta mai tare; se lasa 10-15 minute in repaus. Spanacul se inabusa in 50 g margarina. Coca se intinde foi pe planseta si se taie patrate cu latura de 5 cm; doua laturi ale patratului se ung cu ou. Pe fiecare patrat se aseaza piureul de spanac, apoi se indoaie in doua sub forma de triunghi si se lipesc marginile. Ravioli obtinuti se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se scot si se aseaza pe o tava unsa cu margarina. Deasupra se toarna sos tomat si cascaval ras. Se introduc la cuptor pentru gratinare.

Ravioli cu spanac si cascaval se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia