Ravioli quattro formaggi cu sos Gorgonzola

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
redusa
Ravioli quattro formaggi cu sos Gorgonzola

Ingrediente

  • faina calitativa 300 g + 50 g extra
  • oua - 3 buc mari la temperatura camerei
  • sare pentru aluat 1 varf de cutit
  • ulei de masline 1 lingura
  • mix quattro formaggi sau (Gorgonzola rasa, Roquefort ras, Parmezan ras si Pecorino) - 500 g
  • marar - 1/2 legatura
  • smantana de gatit 200 ml
  • sare si piper alb dupa gust
  • Aditionale:
  • accesoriu pentru ravioli la masina de intins paste Atlas / forma de ravioli

Mod de preparare


• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• pentru compozitie va trebui sa radeti cele 4 tipuri de branza (cca 400 g in total) si sa le amestecati cu un ou, piperul alb si verdeata tocata marunt
• lasati umplutura la frigider pana terminati prima foaie de paste
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins prima foaie, o lasati cu grija pe blat, si repetati procesul si cu a doua foaie. Adaugati cca 1 lingurita de compozitie pe prima foaie din 3 in 3 cm si o acoperiti cu cea de-a doua foaie, presand bine pe margini, pentru a se lipi perfect si a evita desfacerea pastelor umplute in apa – daca aveti accesoriul pentru paste ravioli - Marcato Ravioli Tablet, puteti introduce foaia de paste (indoita de la jumate), urmand a umple din loc in loc cu compozitie
• folosind o forma de taiat ravioli, taiati in jurul ravioli, creand forma pe care o puteti vedea in poza
• in eventualitatea in care cele doua straturi de paste suprapuse nu se unesc, presati-le cu o furculita umeda, pentru a le lipi mai bine 
• fierbeti apa cu sare
• introduceti ravioli in apa clocotita cca 1-2 min
• scoateti-i apoi la scurs
• radeti gorgonzola dupa plac intr-o tigaie si topiti-o incet impreuna cu smantana de gatit, intr-o tigaie, la foc mic
• asezati sosul in farfurie peste ravioli si serviti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Cozonac moldovenesc
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Faina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...

Cozonac moldovenesc
Frigarui de pui
3
Mancaruri cu carne

Frigarui de pui

Taie pieptul de pui file in asa fel incat sa obtii o felie mai mare. Bate-o putin si unge-o cu mustar. Presara ceapa rosie...

Frigarui de pui
Antistres
4
Aperitive cu legume

Antistres

Rosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...

Antistres
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
5
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Parteneri
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras
Bucataras.RO

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Dragii mei bucătărași, au trecut 5 ani frumoși de când sunt alături de voi și m-am gândit să-i serbez cu...

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni