Ravioli quattro formaggi cu sos Gorgonzola

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
redusa
Ravioli quattro formaggi cu sos Gorgonzola

Ingrediente

  • faina calitativa 300 g + 50 g extra
  • oua – 3 buc mari la temperatura camerei
  • sare pentru aluat 1 varf de cutit
  • ulei de masline 1 lingura
  • crema de branza 200 g
  • mix quattro formaggi sau (Gorgonzola rasa, Roquefort ras, Parmezan ras si Pecorino) – 500 g
  • marar – 1/2 legatura
  • smantana de gatit 200 ml
  • sare si piper alb dupa gust
  • Aditionale:
  • accesoriu pentru ravioli la masina de intins paste Atlas / forma de ravioli

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• pentru compozitie va trebui sa radem cele 4 tipuri de branza si sa le amestecam cu un ou, piperul alb, crema de branza si verdeata tocata marunt, iar apoi sa le blendam bine de tot;
• lasati umplutura la frigider pana terminati prima foaie de paste
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins prima foaie, o lasati cu grija pe blat, si repetati procesul si cu a doua foaie. Adaugati cca 1 lingurita de compozitie pe prima foaie din 3 in 3 cm si o acoperiti cu cea de-a doua foaie, presand bine pe margini, pentru a se lipi perfect si a evita desfacerea pastelor umplute in apa – daca aveti accesoriul pentru paste ravioli - Marcato Ravioli Tablet, puteti introduce foaia de paste (indoita de la jumate), urmand a umple din loc in loc cu compozitie
• folosind o forma de taiat ravioli, taiati in jurul ravioli, creand forma pe care o puteti vedea in poza
• in eventualitatea in care cele doua straturi de paste suprapuse nu se unesc, presati-le cu o furculita umeda, pentru a le lipi mai bine 
• fierbeti apa cu sare
• introduceti ravioli in apa clocotita, la foc mic si lasati-i cca 1-2 min
• scoateti-i apoi la scurs
• radeti gorgonzola dupa plac intr-o tigaie si topiti-o incet impreuna cu smantana de gatit, intr-o tigaie, la foc mic
• asezati sosul in farfurie peste ravioli si serviti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
1
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
2
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
3
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Tort din turta dulce
4
Torturi

Tort din turta dulce

Am facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...

Tort din turta dulce
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
5
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Parteneri
Tort cu crema de vanilie, visine si piersici
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Un tort pregatit cu mare drag si multa iubire pentru a fi daruit unei persoane speciale din viata mea...Racoros, cremos,...

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii