Scoici gigant ( conchiglioni ) umplute cu branza feta si spanac, cu legume gratinate si nuci

Inspirata din bucataria italiana, reteta de Scoici gigant umplute a facut deliciul intregii familii, dorind sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna fiind vacanta, am optat pentru un preparat gustos si usor de preparat.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Scoici gigant ( conchiglioni ) umplute cu branza feta si spanac, cu legume gratinate si nuci

Ingrediente

  • 200 gr faina de grau
  • 2 ouă
  • sare
  • ulei de masline
  • 200 gr branza feta
  • 200 gr spanac
  • 1 zucchini
  • 1 ardei capia
  • roșii cherry
  • morcovi
  • ceapă verde
  • nuci
  • piper măcinat

Mod de preparare

 Pentru inceput am pregătit aluatul pentru scoici. Din 200 g făină, 2 ouă, un strop de ulei de măsline și sare, am frământat un aluat elastic; cu ajutorul unui pahar, am tăiat cercuri de aluat pe care le-am presat ușor pe scoici uriase ce le aveam în casă, scoici ce le-am spălat, le-am degresat și le-am uscat înainte. Astfel aluatul a preluat forma scoicilor. Le-am lăsat la uscat o jumătate de zi în loc uscat, ferit de soare. Le-am fiert în apă cu sare până s-au înmuiat, dar au rămas ferme. Le-am strecurat, le-am clătit și le-am pus deoparte. Am pregătit umplutura din 200 g brânză feta și spanac opărit și tocat. Am pus și puțin piper măcinat. Am umplut scoicile cu umplutură, am gratinat legumele în ulei de măsline, zucchini, ardei capia, roșii cherry, morcovi. Le-am adăugat peste scoicile umplute. Pentru un plus de gust, am adaugat si ceapă verde taiată mărunt. Am desăvârșit tabloul meu culinar cu nuci sfărâmate și presărate deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri