Inspirata din bucataria italiana, reteta de Scoici gigant umplute a facut deliciul intregii familii, dorind sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna fiind vacanta, am optat pentru un preparat gustos si usor de preparat.
Pentru inceput am pregătit aluatul pentru scoici. Din 200 g făină, 2 ouă, un strop de ulei de măsline și sare, am frământat un aluat elastic; cu ajutorul unui pahar, am tăiat cercuri de aluat pe care le-am presat ușor pe scoici uriase ce le aveam în casă, scoici ce le-am spălat, le-am degresat și le-am uscat înainte. Astfel aluatul a preluat forma scoicilor. Le-am lăsat la uscat o jumătate de zi în loc uscat, ferit de soare. Le-am fiert în apă cu sare până s-au înmuiat, dar au rămas ferme. Le-am strecurat, le-am clătit și le-am pus deoparte. Am pregătit umplutura din 200 g brânză feta și spanac opărit și tocat. Am pus și puțin piper măcinat. Am umplut scoicile cu umplutură, am gratinat legumele în ulei de măsline, zucchini, ardei capia, roșii cherry, morcovi. Le-am adăugat peste scoicile umplute. Pentru un plus de gust, am adaugat si ceapă verde taiată mărunt. Am desăvârșit tabloul meu culinar cu nuci sfărâmate și presărate deasupra.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaPentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...
Desert pariziene cu jeleu de cireseGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii