Scoici gigant ( conchiglioni ) umplute cu branza feta si spanac, cu legume gratinate si nuci

Inspirata din bucataria italiana, reteta de Scoici gigant umplute a facut deliciul intregii familii, dorind sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna fiind vacanta, am optat pentru un preparat gustos si usor de preparat.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Scoici gigant ( conchiglioni ) umplute cu branza feta si spanac, cu legume gratinate si nuci

Ingrediente

  • 200 gr faina de grau
  • 2 ouă
  • sare
  • ulei de masline
  • 200 gr branza feta
  • 200 gr spanac
  • 1 zucchini
  • 1 ardei capia
  • roșii cherry
  • morcovi
  • ceapă verde
  • nuci
  • piper măcinat

Mod de preparare

 Pentru inceput am pregătit aluatul pentru scoici. Din 200 g făină, 2 ouă, un strop de ulei de măsline și sare, am frământat un aluat elastic; cu ajutorul unui pahar, am tăiat cercuri de aluat pe care le-am presat ușor pe scoici uriase ce le aveam în casă, scoici ce le-am spălat, le-am degresat și le-am uscat înainte. Astfel aluatul a preluat forma scoicilor. Le-am lăsat la uscat o jumătate de zi în loc uscat, ferit de soare. Le-am fiert în apă cu sare până s-au înmuiat, dar au rămas ferme. Le-am strecurat, le-am clătit și le-am pus deoparte. Am pregătit umplutura din 200 g brânză feta și spanac opărit și tocat. Am pus și puțin piper măcinat. Am umplut scoicile cu umplutură, am gratinat legumele în ulei de măsline, zucchini, ardei capia, roșii cherry, morcovi. Le-am adăugat peste scoicile umplute. Pentru un plus de gust, am adaugat si ceapă verde taiată mărunt. Am desăvârșit tabloul meu culinar cu nuci sfărâmate și presărate deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Rosii uscate, in ulei de masline
Bucataras.RO

Rosii uscate, in ulei de masline

Anul trecut am descoperit pe site-ul lalena.ro o reteta minunata de rosii uscate, extreme de aromate si bune la orice: simple...

Rosii uscate, in ulei de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!