Spaghetele cu ton si rosii sunt foarte simplu si rapid de preparat, perfecte atat pentru cina cat si pentru un pranz delicios.
Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu fierb spaghetele pentru 2 portii in 1 litru de apa cu o lingurita rasa de sare. Adaug spaghetele cand apa clocoteste si le fierb cat consider ca e nevoie. Cu o furculita scot cate un fir si il rontai sa vad daca e facut bine.
Nu va feriti sa puneti sare in apa pentru fiert spaghetele. Chiar daca vi se pare mult o lingurita de sare la un litru de apa, sa stiti ca pastele isi vor trage sare exact cat au nevoie. Daca nu puneti sare la fiert, pastele nu vor avea gust.
Sa trecem mai departe. Cat timp fierb spaghetele, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o cratita de marime medie (in functie de cate portii gatiti – se vor pune pastele in ea mai tarziu).
Tocati foarte marunt usturoiul si ardeiul iute si apoi le adaugati peste uleiul de masline. Se amesteca des. Cand usturoiul incepe sa se inchida la culoare, adaugati rosiile cherry taiate in sferturi si o lingurita de busuioc. Amestecati in continuare aproximativ 1-2 minute, apoi adaugati tonul scurs de ulei in prealabil (daca tonul e bucati mari, trebuie maruntit un pic), zeama de la un sfert de lamaie si maslinele. Se mai amesteca 1-2 minute, timp in care se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se ia de pe foc.
Cand spaghetele au fiert, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca bine si se potriveste de sare si piper, daca mai este cazul.
Optional, se poate rade o cascaval sau parmezan peste paste, direct in farfurie. Eu nu am pus, am vrut sa fie o mancare mai usoara, dar, daca vreti sa puneti, va avea un plus de gust.
Spaghetele se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Spaghetele cu ton si rosii se servesc calde cu decor din frunze de patrunjel verde.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii