Spaghetele cu ton si rosii sunt foarte simplu si rapid de preparat, perfecte atat pentru cina cat si pentru un pranz delicios.
Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu fierb spaghetele pentru 2 portii in 1 litru de apa cu o lingurita rasa de sare. Adaug spaghetele cand apa clocoteste si le fierb cat consider ca e nevoie. Cu o furculita scot cate un fir si il rontai sa vad daca e facut bine.
Nu va feriti sa puneti sare in apa pentru fiert spaghetele. Chiar daca vi se pare mult o lingurita de sare la un litru de apa, sa stiti ca pastele isi vor trage sare exact cat au nevoie. Daca nu puneti sare la fiert, pastele nu vor avea gust.
Sa trecem mai departe. Cat timp fierb spaghetele, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o cratita de marime medie (in functie de cate portii gatiti – se vor pune pastele in ea mai tarziu).
Tocati foarte marunt usturoiul si ardeiul iute si apoi le adaugati peste uleiul de masline. Se amesteca des. Cand usturoiul incepe sa se inchida la culoare, adaugati rosiile cherry taiate in sferturi si o lingurita de busuioc. Amestecati in continuare aproximativ 1-2 minute, apoi adaugati tonul scurs de ulei in prealabil (daca tonul e bucati mari, trebuie maruntit un pic), zeama de la un sfert de lamaie si maslinele. Se mai amesteca 1-2 minute, timp in care se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se ia de pe foc.
Cand spaghetele au fiert, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca bine si se potriveste de sare si piper, daca mai este cazul.
Optional, se poate rade o cascaval sau parmezan peste paste, direct in farfurie. Eu nu am pus, am vrut sa fie o mancare mai usoara, dar, daca vreti sa puneti, va avea un plus de gust.
Spaghetele se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Spaghetele cu ton si rosii se servesc calde cu decor din frunze de patrunjel verde.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieDaca vreti sa va intoarceti cu gandul la mancarea copilariei...sa o faceti neaparat! Este atat de gustoasa incat n-am cuvinte...
Musaca de cartofi si puiReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii