Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro este un fel de baza din bucataria italiana, raspandit peste tot in lume. Pastele cu sos de rosii si busuioc se pot prepara cu orice fel de paste.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti al pomodoro

Ingrediente

  • 400 gr pasrte
  • 100 gr parmezan
  • 400 gr rosii cu pulpa
  • 50 gr ceapa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati ceapa fin si caliit-o la foc mic cu 4-5 linguri de ulei, pana capata o culoare aurie. Adaugati apoi rosiile, usturioul si frunzele de busuioc, date impreuna prin blender inainte. Fierbeti sosul la foc mic aproximativ 40 de minute pana se ingroasa si asezonati dupa gust. Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe ambalaj, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Scurgeti de apa, amestecati cu sos si serviti cu parmezan ras.


Pastele cu sos de rosii si busuioc se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc