Taitei pui si ciuperci

Taiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se calesc in putin unt impre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g taitei in forma de scoici
  • 300 g carne fiarta de pui
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mazare verde mirelit
  • unt
  • 1 lingura de Parmezan razuit
  • 1 lingura de pesmet
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 50 g lapte
  • 50 g Parmezan razuit
  • sare
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

Taiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se calesc in putin unt impreuna cu mazarea. Se amesteca 1 lingura de Parmezan razuit

cu pesmetul. Prajim faina in 50 g unt, apoi ingrosam turnand laptele. Asezonam cu sare si nucsoara.

Se adauga cascavalul razuit. Amestecam taiteii cu carnea de pui, cu zarzavaturile si sosul cu cascaval. Punem intr-un vas termo-rezistent, presaram deasupra amestecul de cascaval cu pesmet si coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade aprox. 20 minute, pana devine rosiatica.
Alte retete recomandate

Pui cu ciuperci si smantana

Supa ciuperci

Pilaf cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori