Tarta cu ceapa

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine si se da coca la rece pina pregatim umplutura. Daca este nevoie sa mai pune putina faina cand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 125g crema de branza
  • 125g unt
  • 150g faina + 1 plic praf de copt
  • sare
  • Umplutura: 500g ceapa (5-6 buc)
  • 150g sunca presata
  • 2 oua
  • 200ml smantana acra

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine si se da coca la rece pina pregatim umplutura. Daca este nevoie sa mai pune putina faina cand il adunam. In timp ce aluatul este la rece, se toaca ceapa cat vrem de marunt (eu am tocat-o la robot) si se pune la calit in putin ulei. Trebuie sa se moaie putin. Sunca presata se toaca si ea. Se amesteca ceapa calita cu sunca, sare si piper. Eu am pus si putin patrunjel verde tocat pentru culoare. Se intinde aluatul in forma de tarta (26 cm) unsa si presarata cu faina, se inteapa si se coace 10 min la 180 grade. Apoi se pune deasupra compozitia de ceapa. Smantana se amesteca cu ouale si cu putina sare si se toarna peste tarta. Se pune la cuptor 45 min la 180 grade.
Se taie rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Parteneri
Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Daca nu iti surade ideea de a folosi ovaz in deserturi, te asigur ca nu stii ce pierzi. Am folosit lapte de cocos si de...

Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!