O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet.
Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta, oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura.
Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele, condimentam cu boia, sare si piper si omogenizam.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura.
Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii