Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot se adauga malaiul si o f
Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot se adauga malaiul si o farfurie plina cu cas ras si se potriveste din sare. Se face un amestec din branza rasa, verdeata tocata marunt si bucatele de slanina afumate peste care se sparg 5-6 oua si se condimenteaza cu boia iute sau piper dupa gust. Unora le place sa adauge si bucati de carnati uscati de oie. Dupa ce mamaliga s-a racit un pic se fac un causul palmei gavanele de mamalica, cam 2-3 de fiecare persoana, cu peretele gors de un deget, in care se pune amestecatura si se face un guguloi cat pumniul de coban, pe care-l invelim intr-un strat de noroi vartos de huma, gros de cel mult o juma de degetul mic. Se pun in jar si se face foc deasupra circa 1 ora jumatate, dupa care se scot guguloaiele si se stropesc cu apa rece ca sa se sparga usor acoperisul de ceramica. Se indeparteaza ceramica si ramane bulzul curat si numai bun de mancat.
Bulzul se poate face si fara invelisul de ceramica direct in jar sau in cuptor, dar nu are gustul si savoarea celui invelit. El fierbe atat un propiul suc dar si in apa din noroi pana aceasta se evapora, ceea ce ii da o savoare speciala.
Se serveste si ca aperitiv, unde o tuiculita este recomandata, sau si ca fel principal de mncare la care merge un vin rosu sau o bere rece
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcMa laud ca mi-am achizitionat borcanase din astea frumoase, in care pot servi deserturi, salate, supe crema, sosuri sau pot...
Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii