Mamaliga ciobaneasca

Mamaliga ciobaneasca este o reteta usor de gatit. Contine malai, lapte, sare, cas de oi, unt si smantana.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga ciobaneasca

Ingrediente

  • 350 gr malai
  • 1,5 l lapte
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr cas de oi
  • 100 gr unt
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Mamaliga ciobaneasca se face extrem de simplu. Se pune lapte la fiert, cu o lingurita de sare. Se adauga malaiul, cand laptele incepe sa clocoteasca si se face o mamaliguta pripita. Se ia apoi de pe foc mamaliga, se amesteca cu casul si untul si se serveste cu smantana deasupra.


Mamaliga ciobaneasca se serveste calda.
Alte retete de mamaliga recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci