Pui pe sticla

Intr-un bol se formeaza un amestec din sare (sa fie mai multa sa poata patrunde puiul), condiment Delikat, putin piper si boia. Se spala puiul si se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui pe sticla

Ingrediente

  • un pui intreg de aproximativ 1 kg
  • 3-4 pahare de apa rece

Mod de preparare

Intr-un bol se formeaza un amestec din sare (sa fie mai multa sa poata patrunde puiul), condiment Delikat, putin piper si boia. Se spala puiul si se tapeteaza cu amestecul de condimente format. Sticla se umple cu apa rece pana in partea de jos a gatului (pana unde se ingusteaza sticla). Se pune puiul pe sticla, se aseaza intr-o tava si se baga in partea de jos a cuptorului incins in prealabil, la foc mic. In tava se pun 3-4 pahare de apa rece si se lasa la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 2 ore in functie de marimea puiului). Din cand in cand se completeaza apa din tava pentru a nu se sparge sticla din pui.


Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti si mujdei de usturoi.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci