Intr-un bol se formeaza un amestec din sare (sa fie mai multa sa poata patrunde puiul), condiment Delikat, putin piper si boia. Se spala puiul si se
Intr-un bol se formeaza un amestec din sare (sa fie mai multa sa poata patrunde puiul), condiment Delikat, putin piper si boia. Se spala puiul si se tapeteaza cu amestecul de condimente format. Sticla se umple cu apa rece pana in partea de jos a gatului (pana unde se ingusteaza sticla). Se pune puiul pe sticla, se aseaza intr-o tava si se baga in partea de jos a cuptorului incins in prealabil, la foc mic. In tava se pun 3-4 pahare de apa rece si se lasa la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 2 ore in functie de marimea puiului). Din cand in cand se completeaza apa din tava pentru a nu se sparge sticla din pui.
Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti si mujdei de usturoi.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAm cumparat zmeura pentru dulceata dar nu m-am putut abtine sa nu fac si un desert cu aceste minunate fructe. Am optat pentru...
Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarponeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii