Pulpa de miel cu menta

Pentru a prepara aceasta reteta de pulpa de miel cu menta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa de miel, menta, slanina, orez, mazare, morcovi, ceapa, mujdei, supa de pasare, unt, ulei de masline, sare, piper.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel de 1
  • 5kg
  • 1 bucata slanina
  • 250 g orez
  • 250 g mazare
  • 3-4 morcovi
  • menta
  • 15 cepe mici
  • putin mujdei
  • 300 ml supa de pasare
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pulpa de miel se dezoseaza si se incearca aplatizarea ei. Se acopera cu fasii de slanina groase de 1 cm.

Intr-o cratita se pune la fiert orezul si se adauga in apa 25 g de unt. Dupa ce s-a fiert, se pune orezul intr-un castron cu restul d eunt, sare, piper si menta tocata marunt.

Aceasta compozitie se pune peste carne si slanina si se ridica marginile bucatilor de carne astfel incat forma sa fie rotunda. Se leaga cu ata rezistenta.

Intr-o cratita se pun mujdeiul si uleiul de masline. Pulpa de miel sestropeste cu supa de pasare si se pune la cuptor, acoperita. Se tine la foc aproximativ 40 de minute.


Se serveste cu garnitura de mazare, ceapa si morcovi, calite si fiert in ulei.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Drob de miel

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori