Conopida gratinata
• Spala conopida bine si rupe-o buchetele;
• Pune apa pe foc la fiert cu putina sare;
• In momentul in care a dat in clocot adauga buchetelele de conopida si lasa-le cca 3-4 min;
• Scurge apoi apa si pune buchetelele de conopida intr-o tava cu hartie de copt;
• Blendeaza bine usturoiul;
• Freaca apoi bine usturoiul adaugand sare si ulei treptat pana obtii un mujdei;
• Adauga peste acestea pasta de rosii, fresh-ul de lamaie, piperul si sumacul;
• Unge bine buchetelele de conopida cu aceasta compozitie si presara chimion pe deasupra;
• Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasa-le acolo pana se gratineaza;
• Serveste cu patrunjel tocat;
Pofta buna !
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii