Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat. Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se formeaza 3-4 baguette, se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute. Se fac cateva crestaturi.
Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.
Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.
Bagheta frantuzeasca se serveste cu orice.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii