Bagheta frantuzeasca

Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bagheta frantuzeasca

Ingrediente

  • 200 ml apa calduta
  • 1 3/4 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 300 gr faina

Mod de preparare

Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat. Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se formeaza 3-4 baguette, se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute. Se fac cateva crestaturi.
Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.
Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.


Bagheta frantuzeasca se serveste cu orice.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori