Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat. Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se formeaza 3-4 baguette, se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute. Se fac cateva crestaturi.
Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.
Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.
Bagheta frantuzeasca se serveste cu orice.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?
Friptura de iedDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii