Un deliciu!
Intr-un vas punem faina de grau cernuta foarte bine, peste faina adaugam un varf de cutit de sare si drojdia stinsa cu apa calduta, apoi framantam un aluat, nu prea tare nu prea moale, sa fie cat mai elastic, spre final adaugam cate un pic de ulei si tot framantam, il indoim in doua si iar il framantam, cam 5 minute.
Apoi luam o bucatica de aluat asa cam cat o minge de tenis de camp, o framantam in mana cateva minute sa iasa exact ca o minge si facem din el o posetica in care vom introduce doua linguri de amestec obtinut din nuca macinata,alune macinate si susan maciat (punem la robot nuca, alunele si susanul si le mixam cateva minute).
Apoi rasucim bine marginile poseticii si o punem cu gura in jos si intindem cu sucitorul o foaie, avem grija sa nu distrugem aluatul sa iasa compozitia din ea. Se pune la prajit in ulei incins sau la copt pe o tabla incinsa.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii