Chifle - 6 cereale

Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chifle - 6 cereale

Ingrediente

  • Pentru 4 chifle mai mari am folosit: 330 g faina 6 cereale
  • 200 ml lapte (am facut si cu apa si sunt la fel de bune )
  • 15 g unt
  • o jumatate lingurita sare
  • o jumatate lingurita zahar
  • 3 grame drojdie uscata .

Mod de preparare

Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am framantat bine pana cand aluatul a devinit elastic(daca mai este nevoie, se mai poate adauga cate putin lapte). In cazul in care aluatul este lipicios, va puteti infaina mainile, dar foarte putina, nu se mai adauga faina in aluat. am pus la crescut intr-un loc cald si l-am lasat pana si-a dublat volumul. Am pus aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 2 cm si am taiat in 4 bucati . Am finisat putin marginile si le-am pus in tava de copt, lasandu-le din nou la cald, sa creasca. Le-am copt 25 minute la 200 grade ( timpul poate varia in functie de cuptor ), apoi le-am scos din cuptor si le-am acoperit repede cu un prosop usor umezit. Chiflele avand multe cereale sunt foarte dense, iar proaspat scoase din cuptor sunt tari. Infasurate in prosopul umed se inmoaie, fara a deveni insa pufoase. Sunt dense, dar moi, mie imi place foarte mult mirosul si gustul . Cand vreau sa le fac mai pufoase, inlocuiesc jumatate din cantitatea de faina cu faina alba ).


Pofta buna! Reteta Chifle - 6 cereale a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro Alte retete de paine gasiti aici: Paine italiana cu coaja crocanta, PAINE CU IAURT, Paine rustica cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Friptura de ied
Bucataras.RO

Friptura de ied

"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?

Friptura de ied
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos