Pregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in reteta painii Graham. Dupa o
Pregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in reteta painii Graham. Dupa o dospire la cald, adaugam 200 g faina Graham, 200 g faina alba, 3,1 dl lapte caldut si o prelucram aprox. 20 minute cu mana sau 10 minute cu robotul, ca in reteta painii Graham. Apoi acoperim coca cu un servetel si lasam aprox. o ora jumate la dospit in loc calduros. Coca dospita la marime tripla, se amesteca cu mana, se pune pe tabla si se imparte in 10 parti egale, apoi se modeleaza in forma de mingiute, pe care le puem intr-o tava unsa cu ulei. Le mai dospim, acoperite, aprox. 50 de minute, la loc calduros, Apoi ungem coca desaupra cu putina apa si presaram seminte de susan, de chimion sau in. Se coc la foc iute aprox. 5 minute, apoi, inca 20 minute la foc iute, pana devin aurii-rosiatice. Apoi le scoatem pe un grijaj de masa si le lasam sa se raceasca.
Alte retete recomandate Crutoane de paine Foietaj Aluat
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii