Chifle pufoase

Chifle pufoase sunt niste painici mici, care pot fi folosite si pentru sandvisuri, hamburgheri sau pentru pachetul pentru scoala / serviciu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chifle pufoase

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri margarina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita miere
  • 3 linguri smantana
  • apa calduta
  • uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia. Framantam adaugand treptat apa calduta(daca este nevoie). Impartim coca un 8 bucati pe care le-am asezat in tava(rotunda) si am acoperit, lasam la dospit cca 20 min.
Ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte, apoi dam la cuptor pana cand chiflele se rumenesc frumos.


Chiflele pufoase sunt ideale la micul dejun, unse cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc