Chifle pufoase

Chifle pufoase sunt niste painici mici, care pot fi folosite si pentru sandvisuri, hamburgheri sau pentru pachetul pentru scoala / serviciu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chifle pufoase

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri margarina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita miere
  • 3 linguri smantana
  • apa calduta
  • uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia. Framantam adaugand treptat apa calduta(daca este nevoie). Impartim coca un 8 bucati pe care le-am asezat in tava(rotunda) si am acoperit, lasam la dospit cca 20 min.
Ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte, apoi dam la cuptor pana cand chiflele se rumenesc frumos.


Chiflele pufoase sunt ideale la micul dejun, unse cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori