Chifle pufoase cu branza topita

Chiflele pufoase cu branza topita sunt ideale pentru micul dejun sau chair pentru pachetelul de scoala al celor mici.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chifle pufoase cu branza topita

Ingrediente

  • 600 gr faina 000
  • 50 gr zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 250-300 ml lapte caldut
  • 60 gr unt
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 2 cutii de branza topita
  • mac
  • susan
  • etc

Mod de preparare

Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit, fara sa fiarba. Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gaura la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul devine neted si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina in aluat, cat sa nu fie lipicios, dar nu trebuie sa fie un aluat tare. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la cald circa 1 ora pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in bile cat de cat egale (ale mele au avut circa 75 grame). Intindem fiecare bila in forma rotunda,nu foarte mare si punem un cubulet de branza topita la mijloc. Adunam colturile la mijloc si dam forma rotunda. Procedam la fel cu toate bilele pana le terminam. In tava de la aragaz punem hartie de copt, pe care punem bilutele formate una langa alta la distanta si le mai lasam circa 20 de minute sa creasca (eu le-am lasat in cuptorul de la aragaz stins). Le ungem apoi cu un ou batut si presaram dupa preferinta mac,susan,sare, cascaval etc. Le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.


Servim chiflele calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
5
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii