Intr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minut
Intr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minute, pana cand maiaua incepe sa se umfle.
Intr-un vas mai mare se pune faina, sarea, zaharul, uleiului si chimenul si se amesteca bine. Se adauga si maiaua si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul se lasa la crescut timp de o ora. Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se rupe in patru bucati, pe care le intindem bine cu sucitorul. Cococile se prajesc in tigaie fara ulei, deoarece deja am adaugat ulei in compozitie. Este de preferat sa folositi o tigaie de teflon. Coacerea nu dureaza foarte mult, doar 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste.
Se pot manca in loc de paine cu diferite mancaruri sau ca gustare in diverse combinatii.
Alte retete de paine recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii