Se framantat un aluat din faina, drojdie, lapte, sare, zahar, unt si cele 3 oua apoi am lasat la crescut. Intre timp am luat un bol de sticla mai mari
Se framantat un aluat din faina, drojdie, lapte, sare, zahar, unt si cele 3 oua apoi am lasat la crescut.
Intre timp am luat un bol de sticla mai marisor, l-am intors invers si l-am impachetat in hartie de copt.
Jos am pus folie de aluminiu, sa nu ajunga aluatul pe gratarul unde vine bolul.
Am luat 2/3 din aluat si l-am intins ca o foaie rotunda, mai groasa.Apoi l-am pus cu grija pe bol. S-a copt circa 40 minute la 175°C.
Din restul de aluat am facut un fel de mini baghete, chifle cu branza, impletituri cu chimen, covrigei simpli si niste cornulete mici, toate unse cu galbenus de ou si putin lapte.
Pofta buna!
Reteta Cos cu paine a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine cu orez,
Paine in ghiveci,
Paine neagra
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?
Friptura de iedDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii