Cos cu paine

Se framantat un aluat din faina, drojdie, lapte, sare, zahar, unt si cele 3 oua apoi am lasat la crescut. Intre timp am luat un bol de sticla mai mari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cos cu paine

Ingrediente

  • 1
  • 3 kg faina
  • 200 gr unt sau margarina moale
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • sare
  • putin zahar
  • 1 cub drojdie
  • branza
  • chimen
  • un galbenus de ou

Mod de preparare

Se framantat un aluat din faina, drojdie, lapte, sare, zahar, unt si cele 3 oua apoi am lasat la crescut.

Intre timp am luat un bol de sticla mai marisor, l-am intors invers si l-am impachetat in hartie de copt.

Jos am pus folie de aluminiu, sa nu ajunga aluatul pe gratarul unde vine bolul.

Am luat 2/3 din aluat si l-am intins ca o foaie rotunda, mai groasa.Apoi l-am pus cu grija pe bol. S-a copt circa 40 minute la 175°C.

Din restul de aluat am facut un fel de mini baghete, chifle cu branza, impletituri cu chimen, covrigei simpli si niste cornulete mici, toate unse cu galbenus de ou si putin lapte.


Pofta buna!

Reteta Cos cu paine a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine cu orez,

Paine in ghiveci,

Paine neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori