Covrigul urias

Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut. Taiem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Covrigul urias

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 500ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 60gr drojdie
  • 160gr unt moale
  • sare
  • putin zahar

Mod de preparare

Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut.

Taiem o parte din aluat, eu am taiat mult prea mult, trebuie numai jumatate din partea din dreapta. Deci circa 10-15% din aluat si se pune deoparte.

Din restul aluatului se formeaza un covrig care se pune in tava.

Din aluatul pus deoparte se face o impletitura.care o lipim de covrigul pensulat cu putina apa in locul unde va veni impletitura.

Ungem cu galbenus de ou si dam la copt la 170° circa jumatate de ora.
Pofta buna!

Reteta Covrigul urias a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori