Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut. Taiem
Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut.
Taiem o parte din aluat, eu am taiat mult prea mult, trebuie numai jumatate din partea din dreapta. Deci circa 10-15% din aluat si se pune deoparte.
Din restul aluatului se formeaza un covrig care se pune in tava.
Din aluatul pus deoparte se face o impletitura.care o lipim de covrigul pensulat cu putina apa in locul unde va veni impletitura.
Ungem cu galbenus de ou si dam la copt la 170° circa jumatate de ora.
Pofta buna!
Reteta Covrigul urias a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii