Covrigul urias

Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut. Taiem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Covrigul urias

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 500ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 60gr drojdie
  • 160gr unt moale
  • sare
  • putin zahar

Mod de preparare

Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut.

Taiem o parte din aluat, eu am taiat mult prea mult, trebuie numai jumatate din partea din dreapta. Deci circa 10-15% din aluat si se pune deoparte.

Din restul aluatului se formeaza un covrig care se pune in tava.

Din aluatul pus deoparte se face o impletitura.care o lipim de covrigul pensulat cu putina apa in locul unde va veni impletitura.

Ungem cu galbenus de ou si dam la copt la 170° circa jumatate de ora.
Pofta buna!

Reteta Covrigul urias a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci