1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute. 2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si
1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute.
2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si ceapa maruntita bine si amestecata cu pulberea de rozmarin. Se adauga si maiaua si se framanta un aluat. Se lasa la dospit, la cald, 30 minute.
3.Dupa dospire aluatul se aseaza pe masa de lucru, se imparte in doua si se formeaza o spirala, se pune intr-o tava de cozonac si se mai lasa la dospit cca 30 minute.
4. Se unge cu albus de ou batut si se presara cu seminte de floarea soarelui.
5.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 40 min, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Reteta Paine cu branza si marar a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii