1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute. 2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si
1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute.
2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si ceapa maruntita bine si amestecata cu pulberea de rozmarin. Se adauga si maiaua si se framanta un aluat. Se lasa la dospit, la cald, 30 minute.
3.Dupa dospire aluatul se aseaza pe masa de lucru, se imparte in doua si se formeaza o spirala, se pune intr-o tava de cozonac si se mai lasa la dospit cca 30 minute.
4. Se unge cu albus de ou batut si se presara cu seminte de floarea soarelui.
5.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 40 min, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Reteta Paine cu branza si marar a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?
Friptura de iedDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii