Paine cu branza si marar

1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute. 2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine cu branza si marar

Ingrediente

  • 300 ml lapte de soia
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 11 gr drojdie proaspata/1 pachet drojdie uscata
  • 540 gr faina
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1/2 jumatate ceapa
  • 200 gr branza framantata
  • usor sarata

Mod de preparare

1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute.

2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si ceapa maruntita bine si amestecata cu pulberea de rozmarin. Se adauga si maiaua si se framanta un aluat. Se lasa la dospit, la cald, 30 minute.

3.Dupa dospire aluatul se aseaza pe masa de lucru, se imparte in doua si se formeaza o spirala, se pune intr-o tava de cozonac si se mai lasa la dospit cca 30 minute.

4. Se unge cu albus de ou batut si se presara cu seminte de floarea soarelui.

5.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 40 min, pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

Reteta Paine cu branza si marar a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori