Paine cu cartofi traditionala

Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb cartofii. Se curata de coaja inainte de a se raci de tot.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 400 g cartofi fierti
  • 50 g drojdie
  • 2 lingurite rase de sare
  • 3 lingurite zahar
  • 5 — 6 dl apa calda.

Mod de preparare

Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb cartofii. Se curata de coaja inainte de a se raci de tot si se trec prin masina de carne sau prin presa de cartofi. Se cerne faina in copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii calduti, drojdia muiata cu putina apa, sarea, zaharul si apa calda, cat sufera mana (sa nu fie prea fierbinte). Se amesteca totul impreuna si se framanta bine aluatul care trebuie sa fie de preferinta indesat. Se presara cu faina si se lasa la cald sa creasca. Se rastoarna aluatul pe masa de aluat presarata cu faina, se fac paini lungi sau rotunde si se asaza pe tava de asemenea presarata cu faina. Se mai lasa sa creasca si se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o ora.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu patlagele vinete si rosii
2
Jumari

Jumari cu patlagele vinete si rosii

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de...

Jumari cu patlagele vinete si rosii
Sos tartar
3
Sosuri reci

Sos tartar

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos tartar
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
4
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Desert muffins cu fructe
Bucataras.RO

Desert muffins cu fructe

Reteta de muffins cu fructe se poate prepara cu orice fructe.

Desert muffins cu fructe
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii