Pentru painea cu dovleac si mac ai nevoie de faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei si seminte de mac si susan.
Se amesteca faina cu drojdia, dizolvata in apa cu zahar. Se adauga dovleacul dat pe razatoare, sarea, apa sau laptele si se framanta bine aluatul. Se imparte apoi in 2 bucati si se modeleaza paine in 3 sau 4 fitile. Se unge cu apa sarata, se presara mac si se lasa la crescut. Se coace la foc potrivit, in cuptorul incins.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Aluat pentru clatite
Clatite de post
Papanasi fierti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii