Pentru painea cu dovleac si mac ai nevoie de faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei si seminte de mac si susan.
Se amesteca faina cu drojdia, dizolvata in apa cu zahar. Se adauga dovleacul dat pe razatoare, sarea, apa sau laptele si se framanta bine aluatul. Se imparte apoi in 2 bucati si se modeleaza paine in 3 sau 4 fitile. Se unge cu apa sarata, se presara mac si se lasa la crescut. Se coace la foc potrivit, in cuptorul incins.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Aluat pentru clatite
Clatite de post
Papanasi fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii