Painea cu dovlecei si usturoi este o paine delicioasa si satioasa, asemanatoare cu focaccia.
Pentru aluat: Se dizolva drojdia in 250 ml de apa calda, se adauga sare, faina si 2 linguri de ulei. Se framanta bine si se lasa sa creasca o ora.
Se taie dovleceii felii, se ung cu ulei si se pun pe gratar cca 10 min.
Se mai framanta aluatul 3 minute, apoi se intinde o foaie patrata, care se pune intr-o tava tapetata doar cu faina.
Se unge aluatul cu oul amestecat cu usturoi pisat, se aseaza feliile de dovlecei si se coace.
Painea de dovlecei cu usturoi se serveste alaturi de un pahar de lapte sau de sana.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaCe poate fi mai romanesc decat preparatele pregatite cu truda de orice crestin, de sarbatori? Intrucat noi preparam toba...
Lebar de casaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii