Painea cu dovlecei si usturoi este o paine delicioasa si satioasa, asemanatoare cu focaccia.
Pentru aluat: Se dizolva drojdia in 250 ml de apa calda, se adauga sare, faina si 2 linguri de ulei. Se framanta bine si se lasa sa creasca o ora.
Se taie dovleceii felii, se ung cu ulei si se pun pe gratar cca 10 min.
Se mai framanta aluatul 3 minute, apoi se intinde o foaie patrata, care se pune intr-o tava tapetata doar cu faina.
Se unge aluatul cu oul amestecat cu usturoi pisat, se aseaza feliile de dovlecei si se coace.
Painea de dovlecei cu usturoi se serveste alaturi de un pahar de lapte sau de sana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii