Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar Dimineata se pun l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Ingrediente

  • infuzie din 2 pliculete de ceai englezesc si 300 ml apa fierbinte
  • 350 g fructe uscate
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • 1 ling zahar
  • 50 g drojdie
  • 25 g zahar brun
  • 75 g unt nesarat
  • sare
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita mixed spice

Mod de preparare

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar

Dimineata se pun la scurs, dupa care pucedem la prepararea aluatului.

Din 50 g drojdie, o lingura zahar, 50 g faina si lapte se face o maia care se lasa la crescut 15 - 20 min.

Untul se topeste, laptele se incalzeste si oul se bate un pic cu furculita.

Si din toate ingredientele ramase + maiaua crescuta se face un aluat, care mai apoi se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei, vreme de 1 ceas.

Se rastoarna aluatul pe o planseta unsa cu ulei, sau presarata cu faina, si se intinde cu mainile.

Se pun fructele in mijloc, se aduna aluatul in jurul lor si se framanta usor, in incercarea de a repartiza fructele cat mai uniform.

Se pune intr-o tava tapetata si se mai lasa la loc caldut inca o ora, pana ajunge la marginea vasului.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade 30 minute in tava...apoi se scoate din tava si se mai lasa 20 minute direct pe gratar.

Intre timp se prepara o glazura din 1 lingurita mixed spice, 2 ling zahar demerara si 50 g unt.

Se scoate painea din cuptor, se pune pe un gratar si deasupra se toarna glazura.
Pofta buna!

Reteta Paine cu fructe uscate - BARMBRACK a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine artizanala ,

Paine italiana cu coaja crocanta ,

Painici cu branza (Pão de Queijo)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise