Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin. In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o ling
Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin.
In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o lingurita de sare.
Se amesteca si coca rezultata se lasa la dospit vreo 40minute, intr-un loc mai caldut si acoperita cu un prosop.
Am mai framantat-o putin apoi si am pus-o in forma in care urma sa o coc(eu in forma de tort) si am mai lasat-o la dospit o ora.
Am uns-o cu putin ulei pe deasupra si am pus-o la cuptor.
Dupa o ora la cuptor la 180grade, eu am incercat-o cu scobitoarea sa fiu sigura ca e coapta caci depinde si de ce fel de cuptor avem.
Se poate servi cu crema de unt si verdeata. Gasiti reteta aici.
Pofta buna!
Reteta PAINE CU IAURT a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii