Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin. In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o ling
Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin.
In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o lingurita de sare.
Se amesteca si coca rezultata se lasa la dospit vreo 40minute, intr-un loc mai caldut si acoperita cu un prosop.
Am mai framantat-o putin apoi si am pus-o in forma in care urma sa o coc(eu in forma de tort) si am mai lasat-o la dospit o ora.
Am uns-o cu putin ulei pe deasupra si am pus-o la cuptor.
Dupa o ora la cuptor la 180grade, eu am incercat-o cu scobitoarea sa fiu sigura ca e coapta caci depinde si de ce fel de cuptor avem.
Se poate servi cu crema de unt si verdeata. Gasiti reteta aici.
Pofta buna!
Reteta PAINE CU IAURT a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?
Friptura de iedDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii