Paine cu lapte

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1 „nuca de drojdie
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri de ulei pana cand aluatul devine elastic, dupa care se lasa aluatul la dospit o ora.

Se imparte in doua parti egale si se pune la copt in forme unse cu ulei.

Cand se pun formele in cuptorul cald, painile se ung cu galbenus de ou. Se lasa focul mic cateva minute, pentru ca aluatul sa poata creste, apoi se face flacara mai mare si se coace painea trei sferturi de ora.

Se pastreaza intr-un prosop curat, ca sa se inmoaie coaja.
Alte retete culinare

recomandate:

Tocanita de vita

Tocanita greceasca cu legume

Varza a la cluj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori