Paine cu mac

Painea cu mac este o paine delicioasa si pufoasa, iar gustul de paine facuta in casa este incomparabil cu cel al painii din comert. Eu zic ca aceasta paine merita facuta in casa, macar o data pe saptamana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paine cu mac

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 3 oua
  • 250 g lapte
  • 150 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 linguri mac
  • 1 cub drojdie

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit,incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in una am adaugat macul si am framantat putin si in celalalt am adaugat 2 linguri de susan. Am acoperit vasele si am lasat la dospit 40 min. Dupa ce a crescut coca am impletit coca (am facut cate un sul din fiecare) si le-am asezat in tava. Mai lasam la dospit cca 30 min. Dupa ungem cu un galbenus si deasupra am presarat sare. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Painea cu mac se poate cu unge cu usurinta cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori