Paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc

• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline• lasati-o circa 15 minute la cald

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc

Ingrediente

  • faina alba - 1 kg
  • extra faina pentru framantat - 100 - 200 g
  • pancetta - 200 g
  • apa calduta - 600 ml
  • drojdie proaspata - 40 g
  • rosii uscate - 150 g
  • busuioc - 1012 frunze
  • ulei de masline - 100 ml
  • galbenusuri de ou - 2 buc
  • sare - 1 lingurita rasa

Mod de preparare

• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline
• lasati-o circa 15 minute la cald sa "lucreze"
• cerneti faina
• tocati pancetta, rosiile uscate si busuiocul
• adaugati apa cu drojdia si cele 2 linguri de ulei de masline in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• fixati bratul pentru plamadire la cca 2-3 cm de margine si spatula pentru a curata interiorul vasului
• porniti aparatul si incorporati treptat faina, sarea, busuiocul, pancetta si rosiile uscate
• framantati pentru cca 8 minute
• presarati faina pe deasupra pentru a nu se lipi si lasati-o la dospit cca 60 min, intr-un castron mare, acoperit cu o carpa, la cald
• modelati-o in 2 painici egale si crestati-le frumos
• puneti-le intr-o tava, pe o hartie de copt (cu o distanta considerabila intre ele pentru a preveni lipirea), ungeti-le cu galbenus de ou si optional puteti pune seminte de susan, in, cereale sau sare de Himalaya pe deasupra
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45-60 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca este curata, atunci painea este gata
• lasati-o la odihnit pe un tocator, acoperita de un prosop, pentru cca 3 ore
• abia dupa 3 ore o puteti taia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide