Paine cu sunca

1. Drojdia am pus-o la dospit impreuna cu 1 lingurita cu miere, 1 lingurita cu faina si un pic de apa calduta. 2. Am pus sarea cu cimbrul peste fai

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata
Paine cu sunca

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita cu cimbru uscat
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri cu ulei de masline si 200 g sunca

Mod de preparare

1. Drojdia am pus-o la dospit impreuna cu 1 lingurita cu miere, 1

lingurita cu faina si un pic de apa calduta.

2. Am pus sarea cu cimbrul peste faina si le-am amestecat. Am continuat cu drojdia dospita, laptele caldut si cele 6 linguri cu ulei de masline. Am incept sa framant (cu mana), am intins coca in forma ovala. Pentru intins am folosit putin ulei.

3. Am acoperit-o cu o folie transparenta si am lasat-o la dospit cam 1/2 h.

4. Am presarat sunca peste coca. Am rulat-o, am pus-o in tava (captusita cu hartie pergament).

5. Am bagat-o la cuptor pentru cca 45 de minute. Eu am cuptor clasic si focul l-am potrivit mai mic.
Pofta buna!

Reteta Paine cu sunca a fost propusa de cristina pe forum culinar.ro

Alta reteta de paine gasiti aici: Paine artizanala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc