Paine cu sunca

1. Drojdia am pus-o la dospit impreuna cu 1 lingurita cu miere, 1 lingurita cu faina si un pic de apa calduta. 2. Am pus sarea cu cimbrul peste fai

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata
Paine cu sunca

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita cu cimbru uscat
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri cu ulei de masline si 200 g sunca

Mod de preparare

1. Drojdia am pus-o la dospit impreuna cu 1 lingurita cu miere, 1

lingurita cu faina si un pic de apa calduta.

2. Am pus sarea cu cimbrul peste faina si le-am amestecat. Am continuat cu drojdia dospita, laptele caldut si cele 6 linguri cu ulei de masline. Am incept sa framant (cu mana), am intins coca in forma ovala. Pentru intins am folosit putin ulei.

3. Am acoperit-o cu o folie transparenta si am lasat-o la dospit cam 1/2 h.

4. Am presarat sunca peste coca. Am rulat-o, am pus-o in tava (captusita cu hartie pergament).

5. Am bagat-o la cuptor pentru cca 45 de minute. Eu am cuptor clasic si focul l-am potrivit mai mic.
Pofta buna!

Reteta Paine cu sunca a fost propusa de cristina pe forum culinar.ro

Alta reteta de paine gasiti aici: Paine artizanala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Prajitura cu mac
2
Prajituri

Prajitura cu mac

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....

Prajitura cu mac
Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
3
Prajituri

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava...

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
Prajitura cu crema de lapte condensat
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lapte condensat

Cea mai buna prajitura

Prajitura cu crema de lapte condensat
Tiramisu reţetă cu lamaie
5
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia