Paine de casa

Faina se amesteca impreuna cu drojdia muiata in 50 ml lapte, intr-un castron, se adauga 1 lingura de zahar, putin ulei, sare si lapte caldut, dupa ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 20 gr drojdie de bere
  • lapte sau apa
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu drojdia muiata in 50 ml lapte, intr-un castron, se adauga 1 lingura de zahar, putin ulei, sare si lapte caldut, dupa care se framanta bine si se pune la crescut la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua si se fac doua paini. Doua tavi se ung cu ulei si se asaza aluatul simplu sau impletit, dupa care se unge cu ulei si se lasa la crecut. Se baga apoi in cuptorul cald, la foc mediu.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori