Paine de casa

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se fac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paine de casa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml apa calduta
  • 40 g drojdie
  • 1 lingura seminte susan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4-5 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia, zaharul, uleiul.

Se pune apa treptat si se amesteca acolo in centru ca sa se dizolve drojdia. Se framanta cam 10 minute si dupa aceea se lasa la crescut o ora. Asa arata dupa ce a crescut.

Se pune coca intr-o tava pe fundul careia am presarat putina faina. Se lasa sa mai creasca din nou vreo 10 minute si dupa aceea o crestam.

Painea de casa se pune la copt in cuptorul incins bine si se coace aproximativ o ora la foc mare. Asa arata la final o paine de casa care familiei mele ii place foarte mult.

Inainte de coacere se pune si susan cine vrea si are acasa


Taiem pe felii si servim in cos de paine.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori