Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la
Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare impreuna cu drojdia, putina sare si compozitia de faina ingrosata. Se framanta bine cu apa calduta pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Daca doriti se poate adauga si o lingura de ulei. Se lasa la dospit aproximativ o ora cu un praf de faina deasupra, acoperit cu un prosop, la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna intr-o tava unsa cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc mic pana se coace. Cand painea este coapta, trebuie sa sune „a gol”, la lovire.
Dupa ce se scoate din cuptor, se unge cu putina apa rece, se acopera cu doua prosoape de bucatarie si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelÎncadrată cu drag la categoria „Rețete cu dragoste” <3 Pentru iubitorii de ciocolată, dar și...
Desert tarta cu ciocolata si blat din granola
Comentarii