Painea cu faina integrala este o paine sanatoasa si poate fi facuta usor in casa, in orice tip de cuptor. Este atat de simplu de preparat ca nu-ti va veni sa crezi, astfel vei avea o paine de casa delicioasa.
Intr-un vas amestecam toate ingredientele si omogenizam fara sa framantam. Punem compozitia intr-un vas incapator, acoperim cu folie alimentara de plastic si lasam la frigider minim 12h, se poate lasa si 36h. Aluatul este unul foarte umed, nu fiti tentati sa mai adaugati faina.
Dupa timpul petrecut la frigider, se rastoarna aluatul pe blatul bine infainat si cu mainile pudrate bine cu faina aplatizam si apoi impaturim in 4 si lasam la dospit la cald timp de 1h cu partea impaturita in jos. Din pacate lipsa de timp a facut ca pozele din etapele intermediare sa lipseasca, pentru mai multe detalii urmariti linkul catre reteta de unde m-am inspirat. Din o parte de aluat am facut 2 pizza, una de 38cm diametru si alta de 30cm diametru, de restul paine.
Incingem cuptorul la maxim, punem aluatul intr-un vas cu capac si punem la copt cu capacul pus timp de 30min si apoi scoatem capacul si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Atentie sa folosit in vas cu capac incapator pentru ca painea creste atat pe orizontala cat si pe verticala. Painea fara framantare din faina integrala se taie cand se raceste daca va puteti abtine. Noi am mancat aproape jumatate calda fiind.
Pofta buna!
Sursa acestui articol este blogul culinar http://mancare-bebe.blogspot.com
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii