Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel s
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel si il punem la dospit, la rece. A doua zi, punem peste coca 700 g faina Graham la temperatura camerei, 2 lingurite de sare, 1 lingurita de chimion macinat, 1 lingurita de zahar brun, 3,8 dl apa calduta si prelucram foarte bine pana coca face basici. Coca crescuta de cel putin 2 ori se intinde pe tabla presarata cu un strat subtire de faina. Coca in forma de paine, se pune intr-o cratita nesmaltuita, si, in prealabil, umezita minim 1/4 de ora in apa pana o acopera, apoi unsa cu ulei, acoperita si o mai dospim aprox. 1 ora. Dupa a doua dospire, ungem coca, deasupra, cu apa calduta apoi o presaram cu seminte de susan sau de in. apoi coacem la foc iute timp de 15 minute de la aprinderea cuptorului, punand dedesupt o cratita metalica cu apa fierbinte, apoi pe foc moale inca 1 ora si 45 minute. La urma, rasturnam painea de aprox. 1,5 kg pe un gratar pliabil de masa si o lasam sa se raceasca.
Alte retete mancare recomandate
Placinta cu spanac
Rulada ciuperci
Foietaj
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii