Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel s
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel si il punem la dospit, la rece. A doua zi, punem peste coca 700 g faina Graham la temperatura camerei, 2 lingurite de sare, 1 lingurita de chimion macinat, 1 lingurita de zahar brun, 3,8 dl apa calduta si prelucram foarte bine pana coca face basici. Coca crescuta de cel putin 2 ori se intinde pe tabla presarata cu un strat subtire de faina. Coca in forma de paine, se pune intr-o cratita nesmaltuita, si, in prealabil, umezita minim 1/4 de ora in apa pana o acopera, apoi unsa cu ulei, acoperita si o mai dospim aprox. 1 ora. Dupa a doua dospire, ungem coca, deasupra, cu apa calduta apoi o presaram cu seminte de susan sau de in. apoi coacem la foc iute timp de 15 minute de la aprinderea cuptorului, punand dedesupt o cratita metalica cu apa fierbinte, apoi pe foc moale inca 1 ora si 45 minute. La urma, rasturnam painea de aprox. 1,5 kg pe un gratar pliabil de masa si o lasam sa se raceasca.
Alte retete mancare recomandate
Placinta cu spanac
Rulada ciuperci
Foietaj
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii