Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel s
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel si il punem la dospit, la rece. A doua zi, punem peste coca 700 g faina Graham la temperatura camerei, 2 lingurite de sare, 1 lingurita de chimion macinat, 1 lingurita de zahar brun, 3,8 dl apa calduta si prelucram foarte bine pana coca face basici. Coca crescuta de cel putin 2 ori se intinde pe tabla presarata cu un strat subtire de faina. Coca in forma de paine, se pune intr-o cratita nesmaltuita, si, in prealabil, umezita minim 1/4 de ora in apa pana o acopera, apoi unsa cu ulei, acoperita si o mai dospim aprox. 1 ora. Dupa a doua dospire, ungem coca, deasupra, cu apa calduta apoi o presaram cu seminte de susan sau de in. apoi coacem la foc iute timp de 15 minute de la aprinderea cuptorului, punand dedesupt o cratita metalica cu apa fierbinte, apoi pe foc moale inca 1 ora si 45 minute. La urma, rasturnam painea de aprox. 1,5 kg pe un gratar pliabil de masa si o lasam sa se raceasca.
Alte retete mancare recomandate
Placinta cu spanac
Rulada ciuperci
Foietaj

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii