Paine Graham

Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel s

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g faina Graham
  • 400 g faina
  • 6
  • 6 dl apa
  • 30 g drojdie
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 lingurita de zahar brun
  • seminte de susan sau de in
  • putin acid ascorbic

Mod de preparare

Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel si il punem la dospit, la rece. A doua zi, punem peste coca 700 g faina Graham la temperatura camerei, 2 lingurite de sare, 1 lingurita de chimion macinat, 1 lingurita de zahar brun, 3,8 dl apa calduta si prelucram foarte bine pana coca face basici. Coca crescuta de cel putin 2 ori se intinde pe tabla presarata cu un strat subtire de faina. Coca in forma de paine, se pune intr-o cratita nesmaltuita, si, in prealabil, umezita minim 1/4 de ora in apa pana o acopera, apoi unsa cu ulei, acoperita si o mai dospim aprox. 1 ora. Dupa a doua dospire, ungem coca, deasupra, cu apa calduta apoi o presaram cu seminte de susan sau de in. apoi coacem la foc iute timp de 15 minute de la aprinderea cuptorului, punand dedesupt o cratita metalica cu apa fierbinte, apoi pe foc moale inca 1 ora si 45 minute. La urma, rasturnam painea de aprox. 1,5 kg pe un gratar pliabil de masa si o lasam sa se raceasca.
Alte retete mancare recomandate

Placinta cu spanac

Rulada ciuperci

Foietaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide