Painea greceasca cu oregano si masline este o paine de casa delicioasa si sanatoasa. Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa.
Painea greceasca cu oregano si masline este o paine de casa delicioasa si sanatoasa. Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.
Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.
Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.
Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete,dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.
Paine greceasca cu oregano si masline se serveste ca si bruschete ori la aperitive.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii